- Яловиче м’ясо (вирізка без кістки) — 850 грам
- Ріпчасту цибулю — 300 грам
- Курячі яйця — 2 шт.
- Пшеничні сухарі мелені — 30 грам
- Зелень петрушки і кропу — 20 грам
- Кухонна сіль — на свій розсуд
- Чорний мелений перець на свій розсуд
- Томатна паста — 75 г
- Борошно пшеничне вищого сорту — 25 грам
- Вершкове масло — 30 грам
Дуже відповідально поставтеся до вибору м’яса, так як воно має бути найсвіжішим кращої якості, інакше зрази вийдуть не такими, як повинні. М’якоть м’яса вибираємо із задньої частини туші або лопатки яловичини, ретельно очищаємо від усіх дрібних кісток і білих прожилок, промиваємо.
Нарізаємо на великі і тонкі шматочки. Різати м’ясо слід тільки поперек волокон, щоб воно не втратило своєї пружності і не стало твердим, як гума.
Далі яловичину необхідно акуратно відбити кухонним молотком, щоб воно вийшло тонким і пластичним. Перекладаємо в окремий посуд і прибираємо в сторону, щоб м’ясо постояло.
Ріпчаста цибуля ми очищаємо від лушпиння, промиваємо в чистій воді і дуже дрібно нарізаємо.
Курячі яйця варимо круто в каструлі з окропом пприблизно 6-8 хвилин, до повної готовності, але дивіться не переваріть, щоб дізнатися ця ознака вам покаже його жовток, він стане синім і це не добре для варених яєць.
Яйця нарізаємо дрібно або натираємо на терці. У глибоку миску викладаємо цибулю, курячі варені яйця, висипаємо мелені сухарі, ставимо перець і велику сіль за смаком, все перемішуємо.
Беремо м’ясо, яке ми раніше відклали, розстеляємо його на кухонному столі, викладаємо на його поверхню приготовану суміш.
Далі необхідно акуратно згорнути м’ясо в рулети і перев’язати ниткою. Якщо немає під рукою ниток, можна наколоти дерев’яними шпажками, після приготування ми їх заберемо. Суміші на м’ясо раджу викладати трохи, так щоб м’ясо можна було акуратно згорнути.
У каструлю з товстим дном викладаємо наші зрази, наливаємо трохи води і варимо близько 10 хвилин на вогні вище середнього.
В окремому посуді розводимо пшеничне борошно, з бульйоном, який у нас вийшов від гасіння. Туди ж відправляємо томатну пасту і вершкове масло, все ретельно перемішуємо і поливаємо зрази, тушкуємо їх ще 2-3 хвилини до повної готовності.