Рецепти

Запечена свинина по-королівськи

Пропонуємо запекти свинину по-королівськи – страва проста, але смачна, соковита і апетитна. Для запікання найкраще підходить саме свинячий ошийок, в ньому є прошарку жиру, тому м’ясо виходить м’яким і соковитим

Інгредієнти 

Свинячий ошийок 1.5 кг.

Помідор 200 гр.

Сир 100 гр.

Часник 2 зуб.

Петрушка 1 пучок

Соус соєвий 6-7 ст. л.

Базилік сушений ½ ч. л.

Сіль  за смаком Перець чорний мелений  за смаком Бекон 60 гр. Кроки 3 год 40 хвДрук Розрізаємо ошийок великим ножем так,щоб вийшов пласт товщиною 1-1, 5 см.

М’ясо накриваємо плівкою і відбиваємо кухонним молоточком, так пласт стане ще більше, а сама свинина буде м’якою і ніжною. Для маринаду дуже дрібно кришимо зубчики часнику і зелень петрушки. М’ясо посипаємо перцем, часником і петрушкою, поливаємо соєвим соусом і залишаємо прямо на столі на 30-60 хвилин.

В цей час дрібними кубиками нарізаємо помідори і сир. До томатів з сиром додаємо базилік, перемішуємо, викладаємо начинку на м’ясо, край м’ясного пласта залишаємо вільним приблизно на 7 см. М’ясо з начинкою загортаємо в рулет, фіксуємо шпагатом, перекладаємо в рукав для запікання і відправляємо в духовку на 1,5 години (температура 190°С).

Рулет дістаємо, зрізаємо шпагат, змащуємо соєвим соусом, зверху викладаємо нарізаний бекон і тертий сир. Запікаємо м’ясо ще 30-40 хвилин, перед подачею нарізаємо порційними шматочками і подаємо з будь-яким гарніром..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *