Пропонуємо запекти свинину по-королівськи – страва проста, але смачна, соковита і апетитна. Для запікання найкраще підходить саме свинячий ошийок, в ньому є прошарку жиру, тому м’ясо виходить м’яким і соковитим
Інгредієнти
Свинячий ошийок 1.5 кг.
Помідор 200 гр.
Сир 100 гр.
Часник 2 зуб.
Петрушка 1 пучок
Соус соєвий 6-7 ст. л.
Базилік сушений ½ ч. л.
Сіль за смаком Перець чорний мелений за смаком Бекон 60 гр. Кроки 3 год 40 хвДрук Розрізаємо ошийок великим ножем так,щоб вийшов пласт товщиною 1-1, 5 см.
М’ясо накриваємо плівкою і відбиваємо кухонним молоточком, так пласт стане ще більше, а сама свинина буде м’якою і ніжною. Для маринаду дуже дрібно кришимо зубчики часнику і зелень петрушки. М’ясо посипаємо перцем, часником і петрушкою, поливаємо соєвим соусом і залишаємо прямо на столі на 30-60 хвилин.
В цей час дрібними кубиками нарізаємо помідори і сир. До томатів з сиром додаємо базилік, перемішуємо, викладаємо начинку на м’ясо, край м’ясного пласта залишаємо вільним приблизно на 7 см. М’ясо з начинкою загортаємо в рулет, фіксуємо шпагатом, перекладаємо в рукав для запікання і відправляємо в духовку на 1,5 години (температура 190°С).
Рулет дістаємо, зрізаємо шпагат, змащуємо соєвим соусом, зверху викладаємо нарізаний бекон і тертий сир. Запікаємо м’ясо ще 30-40 хвилин, перед подачею нарізаємо порційними шматочками і подаємо з будь-яким гарніром..