Рецепти

Закуска «Кораблики з салом»

Найчастіше, з примітивних продуктів, які є практично на будь-якій кухні, можна приготувати оригінальну і смачну закуску. Таке блюдо  підійде як на святковий стіл, так і у звичайний будній день.  Зате від виду такої краси і від апетитного запаху ваші рідні будуть дуже вдячні за  несподіваний і смачний сюрприз.  Закуска «Кораблики з салом» готується дуже просто і швидко, а ефект від такого страви справді сильний і незабутній.

Інгредієнти для приготування закуски «Кораблики з салом»:

  1. Картопля – 5 шт.
  2. Лук – 3 шт.
  3. Сало – 200 гр.
  4. Сіль і перець  – за смаком

Картоплю необхідно підбирати не великий. Виходить удвічі смачніше, якщо він ще й молодий.  Ретельно промиваємо його за допомогою чистої губки або щіточки. На ньому не повинно залишатися ні грама бруду, так як готувати його ми не очищаючи. Після цього сушимо наші бульби і розрізаємо навпіл на дві частини.  Лук очищаємо від лушпиння і промиваємо його. Нарізаємо великими кільцями таким чином, щоб цілісність кілець при цьому не була пошкоджена: тобто структура «кільце в кільці» не повинна розпастися. Сало потрібно ретельно очистити. Це потрібно зробити за допомогою ножа, яким зіскоблюється верхній шар жиру, який зазвичай забруднений, з усіх боків шматка. Далі сало нарізається скибочками до сантиметра завтовшки.

Кладемо половинку картоплі пологою частиною вниз, рівно в середину встромляємо на один сантиметр бульба  дерев’яну шпажку або зубочистку. Зверху протягуємо кільця цибулі дуже акуратно, щоб вони не розпалися. Далі з двох сторін протягуємо шматочок сала   і формуємо його за подобою вітрила.  Все це рясно солиться і перчится. Також можна додати будь-які інші спеції за вашим смаком.

Деко застеляємо спеціальним пергаментом (можна і фольгою). Викладаємо на неї наші кораблики з салом. Розігріваємо духовку до температури 160 градусів, відправляємо в неї деко. Запікаємо страву при температурі 180 градусів 45 хвилин.

На сервірувальне блюдо, устеленное салатними листям,  викладаємо  охолоджені кораблики і подаємо на стіл в якості оригінальної і ситної закуски.

Приємного Вам апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *