Рецепти

Яловичина в сметані

Яловичина в сметані– це м’ясна страва, яка складається з биточків, политих каперсовым соусом. Справа в тому, що яловичина в сметані популярна в багатьох країнах світу, так як рецепт  її приготування досить простий, а в підсумку вона виходять дуже смачною і поживною. Яловичина в сметані ідеально підійде як для святкового столу, так і для повсякденного обіду.

Інгредієнти для приготування яловичини в сметані:

  1. Яловичина –  700 гр.
  2. Ріпчасту цибулю —400 гр.
  3. Сметана (2,5%)— 2-3 столових ложки з верхом
  4. Борошно (пшеничне) – 1 столова ложка з гіркою.
  5. Масло вершкове – 30-50 гр.
  6. Рослинна олія для обсмажування.
  7. Сіль
  8. Цукор
  9. Спеції для м’яса
  10. Чорний перець
  11. Зелень для прикраси

Отже, я купила яловичину, з якої ми власне і будемо робити биточки. Але для початку м’ясо необхідно добре помити і видалити прожилки (якщо такі є). Потім нарізаємо його невеликими шматочками і добре їх відбиваємо за допомогою кухонного молотка. Для того, щоб крапельки крові не розліталися по кухні пропоную м’ясо покласти в палетеленовый пакет або обернути харчовою плівкою.

 

Кожен шматок м’яса необхідно посолити і посипати спеціями і чорним перцем. Деякі воліють використовувати кунжутне масло, але я не дуже його люблю.

Найсмачніший клопс виходить на вершковому маслі.

Ставимо на вогонь розігріти сковороду, попередньо виклавши в неї шматочок вершкового масла.

У не дуже глибоку тарілку насипаємо трохи борошна. Відбиті шматочки яловичини необхідно вмочити в борошно і потім викласти на заздалегідь нагріту сковороду.

 

Смажимо на сильному вогні з двох боків до утворення рум’яної скоринки. Тут головне не забути про м’ясо, так як нам неважливо, чи буде воно всередині просмажене, адже є ще наступний етап його приготування.

Обсмажені биточки складаємо на тарілку.

 

Після цього необхідно нарізати цибулю. Для цього ріпчасту цибулю необхідно спочатку почистити і промити в холодній воді. Як різати цибулю  – залежить від вашого бажання. Якщо цибулю нарізати дрібно, то при гасінні він розчиниться і додасть м’ясу ніжний смак, ну а півкільця красиво прикрасять м’ясо.

Я вирішила його тонко нарізати півкільцями.

 

На сковороду (в якій ми обсмажували м’ясо) викладаємо ще шматочок вершкового масла й обсмажуємо цибулю до придбання ним золотистого кольору.

Після цього додаємо до цибулі борошно, постійно помішуючи поки борошно не розчинитися і швидко, потім додаємо сметану, також постійно і ретельно помішуючи.

 

 

Далі знову-таки діємо швидко, і додаємо в сковороду води, приблизно одна склянка, і також все ретельно перемішуємо  і даємо закипіти, зменшуємо вогонь і тушкуємо.

 

Беремо каструлю з товстими стінками і складаємо в неї м’ясо шарами: спочатку соус, потім м’ясо і т.д. Врахуйте, що  нижнім і верхнім шаром  обов’язково повинен бути соус. Якщо ж у вас немає каструля і товстими стінками, то ви можете використовувати глибоку сковороду, але тоді вам треба буде м’ясо залити соусом. Ставимо гаситися на повільний вогонь. На все піде хвилин 30.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *