Люля-кебаб с зеленню
Існують страви, які, здається, краще поїсти в ресторані. Але це до того часу, поки ви самі не спробуєте їх приготувати та впевнитися – нічого складного! Повірте, соковитий та ароматний кебаб вийде смачним і у вас вдома. Наш рецепт настільки універсальний, що кебаб можна готувати на мангалі, смажити на грилі та запікати в духовці. І до того ж цю страву можна пристосувати до будь-якого випадку: гучної вечірки, тихого сімейного застілля або романтичної вечері. Тому беріться до діла!
Інгредієнти:
- 1 кг нежирної яловичини
- 6-7 цибулин
- Сік 2 лимонів
- Великий пучок свіжої зелені: петрушки і кропу
- 2-3 гілочки свіжого або 1/3 ч. л. сушеного чебрецю
- Сіль, мелений чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Вимити і обсушити м’ясо, очистити від плівок і сухожиль. Крупно нарізати.
- Пропустити яловичину через м’ясорубку. Посолити і поперчити.
- Очистити цибулю, пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером. Можна натерти на дрібній тертці. Додати в фарш.
- Вимити і обсушити зелень. Дрібно нарізати, попередньо видаливши жорсткі стебла.
- Додати в фарш подрібнену зелень.
- Відокремити листя свіжого чебрецю від жорстких стебел, злегка розтерти в руках і додати в фарш.
- Видавити в м’ясо лимонний сік. Ретельно вимісити і збити фарш.
- Обім’яти порції фаршу навколо шпажок, сформувати ковбаски діаметром 3 см.
- Накрити поліетиленом, поставити в холодильник на 2 години, щоб фарш охолов і кебаб не розвалився при смаженні.
- Смажити на помірно гарячому вугіллі 7-10 хвилин, періодично повертаючи.