Рецепти

Яловичий кебаб на грилі

Люля-кебаб с зеленню

Існують страви, які, здається, краще поїсти в ресторані. Але це до того часу, поки ви самі не спробуєте їх приготувати та впевнитися – нічого складного! Повірте, соковитий та ароматний кебаб вийде смачним і у вас вдома. Наш рецепт настільки універсальний, що кебаб можна готувати на мангалі, смажити на грилі та запікати в духовці. І до того ж цю страву можна пристосувати до будь-якого випадку: гучної вечірки, тихого сімейного застілля або романтичної вечері. Тому беріться до діла!

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Вимити і обсушити м’ясо, очистити від плівок і сухожиль. Крупно нарізати.
  2. Пропустити яловичину через м’ясорубку. Посолити і поперчити.
  3. Очистити цибулю, пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером. Можна натерти на дрібній тертці. Додати в фарш.
  4. Вимити і обсушити зелень. Дрібно нарізати, попередньо видаливши жорсткі стебла.
  5. Додати в фарш подрібнену зелень.
  6. Відокремити листя свіжого чебрецю від жорстких стебел, злегка розтерти в руках і додати в фарш.
  7. Видавити в м’ясо лимонний сік. Ретельно вимісити і збити фарш.
  8. Обім’яти порції фаршу навколо шпажок, сформувати ковбаски діаметром 3 см.
  9. Накрити поліетиленом, поставити в холодильник на 2 години, щоб фарш охолов і кебаб не розвалився при смаженні.
  10. Смажити на помірно гарячому вугіллі 7-10 хвилин, періодично повертаючи.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *