Рецепти

ЯК ПРИГОТУВАТИ ЧАНАХІ

Складаючи меню на обід, зверніть увагу на оригінальну грузинську страву – чанахі, різні варіації якої, наприклад, рецепт чанахі з грибами в горщиках, не вимагають особливих зусиль при приготуванні, а в результаті ви отримуєте апетитну і ситну страву. Основними компонентами чанахі є м’ясо та овочі , які можна вибирати за власним смаком і бажанням. А от від вибору способу, як приготувати чанахі, залежатиме, чи отримаєте ви наваристу першу, чи другу страву.

ТРАДИЦІЙНИЙ ГРУЗИНСЬКИЙ ЧАНАХІ

Основними компонентами чанахі є м’ясо та овочі , які можна вибирати за власним смаком і бажанням.

ІНГРЕДІЄНТИ

Яловичина 500 г
Картопля 600 г
Баклажани 300 г
Томати 500 г
Морква 200 г
Цибуля 200 г
Часник 4 зубчики
Сіль ( інші спеції ) за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

Починати приготування чанахі необхідно з підготовки баклажанів, що позбавить їх від легкої гіркоти. Для цього наріжте їх кубиками, рясно посоліть і дайте постояти 30 хв, після чого промийте і добре відіжміть. Подрібнені продукти укладіть в глиняні горщики шарами в такій послідовності: м’ясо, картопля, баклажани, цибуля, морква, частина томатів, не забуваючи посолити і приправити спеціями.Щоб страва вийшла більш соковитою і рідкою, додайте трохи бульйону або води. Готуйте чанахі в духовці при температурі 180 градусів близько 2 годин, при цьому за 15 хв до кінця додайте залишки томатів, часник і зелень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *