Складаючи меню на обід, зверніть увагу на оригінальну грузинську страву – чанахі, різні варіації якої, наприклад, рецепт чанахі з грибами в горщиках, не вимагають особливих зусиль при приготуванні, а в результаті ви отримуєте апетитну і ситну страву. Основними компонентами чанахі є м’ясо та овочі , які можна вибирати за власним смаком і бажанням. А от від вибору способу, як приготувати чанахі, залежатиме, чи отримаєте ви наваристу першу, чи другу страву.
ТРАДИЦІЙНИЙ ГРУЗИНСЬКИЙ ЧАНАХІ
Основними компонентами чанахі є м’ясо та овочі , які можна вибирати за власним смаком і бажанням.
ІНГРЕДІЄНТИ
Яловичина | 500 г |
Картопля | 600 г |
Баклажани | 300 г |
Томати | 500 г |
Морква | 200 г |
Цибуля | 200 г |
Часник | 4 зубчики |
Сіль ( інші спеції ) | за смаком |
ПРИГОТУВАННЯ
Починати приготування чанахі необхідно з підготовки баклажанів, що позбавить їх від легкої гіркоти. Для цього наріжте їх кубиками, рясно посоліть і дайте постояти 30 хв, після чого промийте і добре відіжміть. Подрібнені продукти укладіть в глиняні горщики шарами в такій послідовності: м’ясо, картопля, баклажани, цибуля, морква, частина томатів, не забуваючи посолити і приправити спеціями.Щоб страва вийшла більш соковитою і рідкою, додайте трохи бульйону або води. Готуйте чанахі в духовці при температурі 180 градусів близько 2 годин, при цьому за 15 хв до кінця додайте залишки томатів, часник і зелень.