Складаючи меню на обід, зверніть увагу на оригінальну грузинську страву – чанахі, різні варіації якої, наприклад, рецепт чанахі з грибами в горщиках, не вимагають особливих зусиль при приготуванні, а в результаті ви отримуєте апетитну і ситну страву. Основними компонентами чанахі є м’ясо та овочі , які можна вибирати за власним смаком і бажанням. А от від вибору способу, як приготувати чанахі, залежатиме, чи отримаєте ви наваристу першу, чи другу страву.
ТРАДИЦІЙНИЙ ГРУЗИНСЬКИЙ ЧАНАХІ
Основними компонентами чанахі є м’ясо та овочі , які можна вибирати за власним смаком і бажанням.
ІНГРЕДІЄНТИ
| Яловичина | 500 г |
| Картопля | 600 г |
| Баклажани | 300 г |
| Томати | 500 г |
| Морква | 200 г |
| Цибуля | 200 г |
| Часник | 4 зубчики |
| Сіль ( інші спеції ) | за смаком |
ПРИГОТУВАННЯ
Починати приготування чанахі необхідно з підготовки баклажанів, що позбавить їх від легкої гіркоти. Для цього наріжте їх кубиками, рясно посоліть і дайте постояти 30 хв, після чого промийте і добре відіжміть. Подрібнені продукти укладіть в глиняні горщики шарами в такій послідовності: м’ясо, картопля, баклажани, цибуля, морква, частина томатів, не забуваючи посолити і приправити спеціями.Щоб страва вийшла більш соковитою і рідкою, додайте трохи бульйону або води. Готуйте чанахі в духовці при температурі 180 градусів близько 2 годин, при цьому за 15 хв до кінця додайте залишки томатів, часник і зелень.
Качка
Перепілка
Сало
Яловичина
Стейки
Баранина
Кролик
Фарш
Вареники
Пельмені
Котлети
Млинці
Долма
Зрази
Голубці
Спеції
Бакалія
Яйце
Супутні товари
Охолоджені напівфабрикати
Ковбаски охолоджені
М’ясо мариноване
Рулети охолоджені
Бургери
Шашлик
Шаурма
Хот-Дог
Соуси власного виробництва
Напої
Ковбаси
Сири
Хамон
Заправки
Маринади
Качка
Сало
Стейки
Баранина
Кролик
Долма
М’ясо мариноване