Рецепти

Угорський гуляш з яловичиною

Це м’ясо для тих, хто його любить, але щоби було не сильно жирно, як буває зі свининою. Хороша яловичина готується легко і прекрасно поєднується з різними овочами.

Інгредієнти:

  • Яловичина (м’якоть) – 600 г
  • Цибуля – 2 головки
  • Часник – 5 шт.
  • Олія – 4 ст. л.
  • Кмин – 1/2 ч. л.
  • Майоран сушений – 1/2 ч. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Помідори – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Болгарський червоний перець – 2 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 г
  • Вода – 250-500 мл

Спосіб приготування:

  1. М’ясо промийте та висушіть. Наріжте невеликими кубиками.
  2. У сковороді розігрійте олію і обсмажуйте шматки м’яса з усіх боків по кілька хвилин до рум’яної скоринки.
  3. М’ясо складіть у каструлю або чашу мультиварки. Туди ж покладіть дрібно порізану цибулю і три подрібнених зубчики часнику. Покладіть кмин, майоран, паприку, сіль, перець і влийте воду.
  4. Тушкувати м’ясо на слабкому вогні під кришкою близько години. Дивіться, щоб м’ясо не підгорало і вода не википала. Якщо ви готуєте в мультиварці, то поставте готуватися страву в режимі “Тушкування” на 1 годину.
  5. На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи. Залийте томати окропом. За кілька хвилин воду злийте, а з помідорів зніміть шкірку. Наріжте скибочками.
  6. Болгарський перець наріжте соломкою, капусту тонко нашаткуйте, а картоплю наріжте кубиками.
  7. Покладіть в каструлю до м’яса підготовлені капусту, перець і картопля і тушкуйте ще 25 хвилин.
  8. Далі покладіть помідори і дрібно порізаний часник, що залишився. Тушкуйте ще 10 хвилин.
  9. Подавайте гуляш із житнім хлібом або будь-яким гарніром на свій смак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *