Рецепти

ТУШКОВАНЕ ФІЛЕ ІНДИЧКИ

НІЖНЕ ТУШКОВАНЕ ФІЛЕ ІНДИЧКИ ЗІ СМЕТАНОЮ

​М’ясо індички — неймовірно смачне, корисне і малокалорійне.

ІНГРЕДІЄНТИ

Філе індички 700 г
Сметана ТМ «Рудь», 21 % 500 г
Борошно 30 г
Бульйон 200 г
Рослинна олія 4 ст. л.
Цибуля 2 шт.
Часник 2 зубчики
Лавровий лист 2 шт.
Сіль за смаком
Перець за смаком

 

ПРИГОТУВАННЯ

Етап № 1 Промиваємо філе індички під теплою водою, просушуємо на паперовому рушнику. Нарізаємо невеличкими шматочками. Чистимо ріпчасту цибулю, ріжемо напівкільцями.

 

Етап № 2 Беремо глибоку сковорідку з товстим дном. Наливаємо рослинну олію та добре прогріваємо. Викладаємо м’ясо індички та цибулю, солимо за смаком, обсмажуємо до золотистого кольору.

Етап № 3 У глибоку миску виливаємо сметану, додаємо борошно, дрібку солі та перцю. Ретельно перемішуємо соус та додаємо у сковорідку до індички. Туди ж виливаємо склянку бульйону — м’ясного чи овочевого. Кладемо у сковорідку лавровий лист, накриваємо посуд кришкою та тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності страви додаємо дрібно нарізаний часник.

Перед подачею радимо прикрасити страву зеленню. Філе індички у сметанному соусі смакує з будь-яким гарніром: картопляним пюре, рисом, пастою твердих сортів. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *