Рецепти

ТРАДИЦІЙНИЙ ГУЦУЛЬСЬКИЙ БАНОШ ЗІ ШКВАРКАМИ ТА ШАМПІНЬЙОНАМИ

Для приготування баноша ідеально підходять шампіньйони, проте їх легко замінити будь-якими іншими грибами — вийде однаково ароматно та ситно. Найкраще каша смакує щойно з вогню, коли вона ще гаряча.

ІНГРЕДІЄНТИ

Молоко ТМ «Рудь» 300 мл
Кукурудзяна крупа 150 г
Шампіньйони різані ТМ «Рудь» 150 г
Сало 100 г
Сметана ТМ «Рудь» 200 г
Бринза 150 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Сіль за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

1. Сало нарізаємо невеличкими шматочками та викладаємо на сковороду. Підсмажуємо на середньому вогні.

2. Готові шкварки викладаємо на тарілку, жир залишаємо в сковороді.

Нарізані шампіньйони поміщаємо в сковороду, солимо, обсмажуємо до напівготовності.

3. Цибулю очищаємо від лушпиння та нарізаємо кубиками. Викладаємо на сковороду з грибами, смажимо до золотистого кольору.

4. Змішуємо сметану з молоком, додаємо дрібку солі, доводимо до кипіння.

5. Промиваємо кукурудзяну крупу. Невеликими порціями всипаємо в молоко. Перемішуємо, щоб не утворилися грудочки.

6. Зменшуємо вогонь та варимо крупу 10–20 хвилин, доки вона не загусне.

7. Готову кашу викладаємо на тарілки, додаємо шкварки, гриби та цибулю. Посипаємо шматочками бринзи. Подаємо до столу.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *