Індичка хороша цілком і повністю. Цей величезний птах має неперевершений смак. Грудка, стегно, гомілка – для кулінарних потреб застосовно все і все виключно смачно і корисно. Особливо ніжні стегна. Це червоне м’ясо близько до телятини та ідеальне для запікання та приготування рагу. Воно відмінно підходить також для гасіння та варіння.
Стегно індички у фользі, для цієї страви знадобляться:
- 1 кг м’яса на кісточці;
- 1 цибулина;
- пару ложок оливкової олії;
- чебрець, розмарин, чебрець.
Для маринаду:
- оливкова олія;
- пару зубчиків часнику;
- зернова гірчиця;
- чорний та запашний перець;
- паприка;
- сіль.
Вимите та обсушене паперовим рушником м’ясо слід залишити на кістці – так воно буде ніжнішим, хоча це дещо збільшить час приготування. Усі складові для маринаду змішати в чаші блендера і цією масою натерти стегно, залишити на холоді на годину-півтори.
Нарізати скибочками цибулю, і поклавши її на фольгу, накрити м’ясом. Загорнути та розмістити в духовці на півтори години при t близько 200°C. За півгодини до закінчення запікання відкрити фольгу і дати зарум’янитися. Готовність страви – виділення прозорого соку під час проколювання.
Окрасою може бути нарізаний тонкими кружальцями лимон та гілочка розмарину. М’ясо зручно подати нарізаними скибочками та довкола викласти лимон.
Оскільки стегно індички за смаком та іншими органолептичними властивостями близько до телятини, то варто приготувати з нього чудовий стейк.