БУЛГУР ІЗ КУРКОЮ, ГРИБАМИ ТА ОВОЧАМИ
Колоритний східний плов із грибами та куркою блискавично втамує голод, але перед цим… запах прянощів заполонить увесь дім, змусивши домашніх нетерпляче заглядати на кухню. А найприємніше те, що рецепт щоразу можна змінювати, додаючи різноманітні овочі та прянощі за смаком.
ІНГРЕДІЄНТИ
Булгур | 1,5 склянки |
Куряча грудка | 300 г |
Солодкий перець | 1 шт. |
Гриби (печериці) | 200 г |
Морква | 1 шт. |
Зелений горошок швидкозаморожений ТМ «Рудь» | 100 г |
Цибуля червона | 1 шт. |
Рослинна олія | 50 г |
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % | 30 г |
Чебрець | 3 гілочки |
Сіль | за смаком |
Каєнський перець | дрібка |
Кінза чи петрушка | пучок |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
У каструлю наливаємо три склянки води та ставимо на плиту закипати. В окріп насипаємо булгур, солимо та варимо на повільному вогні під кришкою протягом 20 хвилин.
Етап № 2
Поки крупа вариться, підготуємо овочі. Цибулю очищаємо від лушпиння, миємо та довільно подрібнюємо. Нарізаємо маленькими шматочками курячу грудку. Перець ріжемо соломкою. Моркву натираємо на тертці, а гриби кришимо тонкими пластинками.
Етап № 3
Наливаємо в сковороду олію, розігріваємо. Злегка обсмажуємо цибулю та моркву. Додаємо курку, гриби та смажимо протягом 10 хвилин. Саме час додати горошок, чебрець та перець. Перемішуємо суміш і тушкуємо ще три хвилини під закритою кришкою.
Етап № 4
До овочево-м’ясної суміші додаємо варений булгур. Перемішуємо інгредієнти й тримаємо на невеличкому вогні ще дві хвилини. Вимикаємо плиту, додаємо шматочок вершкового масла. Залишаємо плов на 10 хвилин.
Готовий булгур посипаємо свіжою зеленню та насолоджуємося пряним смаком ароматної східної страви!