Шашлик по-туркменськи
Готується із січеного м’яса. Брати треба баранину або свинину.
Технологія шашлику по-туркменськи дуже нагадує приготування люля-кебаб. Смак і запах зводить з розуму!
Інгредієнти:
600 г свинини,
по 1 пучку кропу і кінзи,
1 ч. ложка соєвого соусу,
сіль, гострий червоний перець,
1 яйце.
Приготування
Свинину змолоти якомога крупніше, додати посічений кріп і кінзу, соєвий соус, сіль, перець і яйце. Дуже ретельно вимісити і відбити (10 хв.), щоб м’ясо добре трималося і не падало з шампурів. Приготувати вугілля. Фарш наліпити на шампур, формуючи продовгувату котлетку, повертаючи шампур у руці, поки вона не буде добре триматися. Смажити на гарячому вугіллі, в перші хвилини, перевернувши кілька разів, щоб м’ясо добре зчепилося.