Ніжний шашлик з курки по-грузинськи – чудове блюдо, яке відрізняється соковитістю, ніжністю і чарівним ароматом. Використовується тут для шашлику томатний соус надає страві особливу пікантність і соковитість.
Шашлик по-грузинськи з курки
Інгредієнти:
1 кг курячого філе,
2 зубці часнику, по
2 ст. ложки томатної пасти і соєвого соусу,
1 ст. ложка цукру,
1 ч. ложці барбарису,
2 помідори,
зерен коріандру, сумаху і чорного перцю, сіль,
0,5 л води.
Приготування:
Філе вимити, обсушити й нарізати середніми шматками. Додати сіль, цукор, коріандр, перець, сумах, барбарис (подрібнити) і посічений часник, томатну пасту і соєвий соус, добре розмішати, втираючи маринад у м’ясо. Після цього залити курку водою (питною, кімнатної температури), ще раз добре розмішати і залишити в холодильнику маринуватися на ніч. Коли вугілля майже готове, злити маринад, а курку нанизати на шампури або дерев’яні шпажки (замочити їх перед цим у воді на 1 год.). Готується філе дуже швидко, важливо не пересушити.