Рецепти

Салат з яловичиною та овочами

Сьогодні ми приготуємо надзвичайно красивий та апетитний салат з яловичиною та овочами. Завдяки тому, що до складу страви входять листя салату, солодкий перець, цибуля та огірок, помідори чері, він має яскравий колір. Разом із підсмаженою яловичиною ці компоненти утворюють неймовірну гармонію смаків та кольорів. Тому цей салат точно прикрасить кожен святковий стіл, урізноманітнить давно відоме меню і внесе трішки яскравих барв у розмаїття класичних страв.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Салат листовий – 1 пучок
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Чебрець свіжий – 3 гілочки
  • Петрушка – 1 пучок
  • Морська сіль – 1 щіпка
  • Перець горошком – 1/2 ч. л.
  • Яловичина – 150 г
Спосіб приготування:
  1. Яловичий стейк (завтовшки 1-1,5 см) злегка відбийте. Збризніть оливковою олією, посипте свіжим чебрецем, натріть сумішшю перцю і солі і залиште на 15-20 хвилин.
  2. Болгарський перець наріжте крупною соломкою, баклажан – кільцями, половину червоної цибулі – пір’ям, помідори – четвертинками.
  3. Обсмажте стейк на сковороді гриль по 3 хвилини з кожного боку.
  4. Викладіть нарізані перець, баклажан і червону цибулю в змащену оливковою олією форму і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.
  5. Дрібно наріжте петрушку, другу половину червоної цибулі наріжте пір’ям, змішайте в мисці з помідорами.
  6. Яловичину наріжте тонкими скибочками. Викладіть в миску до свіжих овочів м’ясо, потім – печені овочі.
  7. Приправте сіллю і перцем, перемішайте.
  8. На тарілку викладіть промите й обсушене листя салату, а зверху – порцію овочів з м’ясом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *