Піджарка зі свинини на сковороді – дуже смачне м’ясне гаряче блюдо, яке можна поставити навіть на святковий стіл. Готувати таке м’ясо – одне задоволення, адже воно не вимагає до себе багато вашого часу, а також не вередує на вогні. Головне, що таке блюдо дуже ситне і його можна навіть приготувати ввечері до вечері.
Інгредієнти для приготування піджарки з свинини на сковороді:
- Свинина м’якоть – 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста великого розміру – 1 штука
- Паста томатна – 1 столова ложка
- Гостра Аджика – 0,5 чайної ложки
- Бульйон м’ясний – 100-125миллилитров
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія рослинна – для смаження страви
Приготування піджарки з свинини на сковороді.
Для початку добре промиваємо м’якоть свинини під проточною теплою водою і відразу ж після цього викладаємо інгредієнт на обробну дошку. За допомогою ножа з необхідності очищаємо м’ясо від зайвого жирку, жил і плівок. Після – нарізаємо свинину на невеликі шматочки розміром не більше 4-5 сантиметрів в довжину і в ширину. Свинячі шматочки перекладаємо у вільну тарілку і переходимо до наступного процесу приготування страви.
Ножем очищаємо цибулю від лушпиння і після – промиваємо інгредієнт добре під проточною водою. Викладаємо овоч на обробну дошку і, скориставшись тим же гострим інвентарем, дрібно рубаємо цибулю на кубики розміром не більше 1 сантиметра. Подрібнений компонент перекладаємо у вільну тарілку.
Тим часом ставимо на вогонь менше середнього середню сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Коли масло розігріється, викладаємо в ємність дрібно рубаний лук і відразу ж після цього добре все перемішуємо дерев’яною лопаткою. Смажимо цибульні кубики до тих пір, поки вони не стануть м’якими і не придбають золотисто-коричневий золотистий колір. Увага: не забувайте час від часу помішувати все дерев’яною лопаткою, щоб цибуля не пригорів з одного боку. Після приготування компонента вимикаємо конфорку, а цибулю відставляємо в сторону.
Отже, ставимо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії на середній вогонь. Після того, як масло розігріється, зменшуємо вогонь до середнього і акуратно викладаємо шматочки свинини в ємність. Увага: будьте обережні, так як при взаємодії свинини з гарячим маслом, можливо, будуть гарячі бризки, тому не обожгитесь. Відразу солимо і перчимо страву за смаком і відразу ж після цього добре все перемішуємо дерев’яною лопаткою. Час від часу помішуючи всі лопаткою, смажимо свинину до тих пір, поки на її поверхні не утворюється золотисто-коричнева скоринка. Час смаження такого м’яса може варіюватися від 35 до 55 хвилин в залежності від розміру шматочків, свинини, кухонної плити і сковороди. У будь-якому випадку м’ясо не варто пересмажувати, так як воно стане сухим і позбавленим смаку.
Після цього висипаємо в сковороду пасеровану цибулю і, скориставшись чайної і столовій ложками, додаємо в ємність томатну пасту і аджику. Добре все перемішуємо підручним інвентарем і потім – вливаємо в сковороду м’ясний бульйон. Знову все добре перемішуємо лопаткою і чекаємо, коли суміш з шматочками свинини почне закипати. Після цього кип’ятимо страву ще протягом 5-7 хвилин, час від часу помішуючи всі лопаткою. По закінченню відведеного часу вимикаємо конфорку, а страва відставляємо в сторону настоятися ще протягом 10-15 хвили