Рецепти

ПЕЧЕНЯ ІЗ КРОЛИКА

Існує міф, що дієтичні страви не можуть бути смачними. Щоб розвіяти його, пропонуємо приготувати печеню із кролика! Ніжне соковите м’ясо, запечені овочі, ароматна підливка — таку смакоту можна подати навіть до святкового столу!

Кроляче м’ясо містить велику кількість білків при незначному вмісту жирів та холестерину. При цьому білки засвоюються в організмі на 90%. Кролятина містить вітаміни B6, B12, PP, велику кількість заліза і фосфору. Тому вона дуже корисна і для маленьких гурманів.

Приготуйте печеню із кролика вдома і переконайтеся, що здорова їжа може мати неперевершений смак і вигляд!

ПЕЧЕНЯ ІЗ КРОЛИКА ЗІ СМЕТАНОЮ ТА ОВОЧАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ

Тушка кролика 1 шт.
Сметана 400 г
Картопля 4 шт.
Морква 2 шт.
Цибуля 1 шт.
Часник 2 зубчики
Біле вино 50 мл
Олія 2 ст. л.
Петрушка пучок
Сіль за смаком
Перець за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

Етап № 1 Миємо тушку кролика, обсушуємо на паперовому рушнику, акуратно розрубуємо на порційні шматочки.

Етап № 2 Чистимо картоплю, моркву, цибулю, часник. Нарізаємо овочі великими шматками.

Етап № 3 Пательню з товстим дном ставимо на середній вогонь. Наливаємо олію та викладаємо овочі. Обсмажуємо 5–7 хвилин, щоб з’явилася рум’яна скоринка. Додаємо до овочів сіль та перець, виливаємо біле вино. Смажимо ще 5 хвилин, доки випарується алкоголь. Перекладаємо овочі у форму для запікання.

Етап № 4 М’ясо кролика солимо та перчимо за смаком. Обсмажуємо до золотої скоринки на сковорідці, де готувалася картопля. Перекладаємо шматочки кролика до овочів.

Етап № 5 До м’яса висипаємо сметану та рівномірно розподіляємо по всій формі. Якщо сметана не покриває шматочки кролика, можна додати трохи води.

Етап № 6 Розігріваємо духовку до 180 градусів. Накриваємо форму для запікання кришкою чи фольгою та ставимо у духову шафу на годину. Подаємо кролика до столу, прикрасивши гілочкою зелені.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *