Рецепти

Особуко в духовці

Особуко – це універсальна страва, яку можна готувати на плиті, в духовці чи навіть на грилі. Але найсмачнішим м’ясо вийде тоді, коли воно запікається в духовці. Саме тому сьогодні ми готуємо особуко таким способом.

Інгредієнти

Яловичий стейк з кісткою 1 кг
Морква 1 шт.
Цибуля2 шт.
Часник за смаком
Помідори 1 шт.
Корінь селериза смаком
Вино червоне сухе 1 скл.
М’ясний бульйонза наявності
Петрушказа смаком
Цедра лимоназа смаком

На першому етапі приготування нам знадобляться яловичі стейки з кісткою. Кожен шматок потрібно помити, витерти паперовими рушниками, а потім посолити та поперчити.

Після цього чистимо моркву, цибулю та корінь селери. Селеру нарізаємо тоненькими пластинками, цибулю – на кубики середнього розміру, а моркву – тоненькими напівкільцями.

Тепер миємо помідор. Видаляємо з нього плодоніжку і нарізаємо м’якоть на кубики середнього розміру. Помідор можна замінити на томатну пасту.

Далі м’ясо обвалюємо в пшеничному борошні і кладемо у розігріту з олією сковорідку. Смажимо стейки до появи золотавої скоринки з обох боків.

На наступному етапі знову розігріваємо сковорідку з рослинною олією і висипаємо сюди подрібнену цибулю. Смажимо до золотистості.

Тепер сюди додаємо подрібнені моркву, селеру, пропущений через прес часник, кубики помідорів, а також вино.

Тушкуємо масу до того часу, поки алкоголь не випарується. Буквально через 3-5 хвилин сюди додаємо бульйон або звичайну кип’ячену воду. Ми використовуємо заморожений м’ясний бульйон. Готуємо декілька хвилин.

У форму для випікання кладемо яловичі стейки та овочеву масу. Накриваємо все кришкою або фольгою. Ставимо страву у розігріту до 250 градусів духовку. Температуру зменшуємо до 170 градусів. Готуємо страву впродовж 3-3,5 год.

У цей час змішуємо між собою цедру лимону, подрібнені часник та петрушку.

 

Страва готова. Викладаємо м’ясо на гарнір і посипаємо його сумішшю петрушки, часнику та цедри. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *