Особуко – це універсальна страва, яку можна готувати на плиті, в духовці чи навіть на грилі. Але найсмачнішим м’ясо вийде тоді, коли воно запікається в духовці. Саме тому сьогодні ми готуємо особуко таким способом.
Інгредієнти
| Яловичий стейк з кісткою 1 кг |
| Морква 1 шт. |
| Цибуля2 шт. |
| Часник за смаком |
| Помідори 1 шт. |
| Корінь селериза смаком |
| Вино червоне сухе 1 скл. |
| М’ясний бульйонза наявності |
| Петрушказа смаком |
| Цедра лимоназа смаком |
На першому етапі приготування нам знадобляться яловичі стейки з кісткою. Кожен шматок потрібно помити, витерти паперовими рушниками, а потім посолити та поперчити.
Після цього чистимо моркву, цибулю та корінь селери. Селеру нарізаємо тоненькими пластинками, цибулю – на кубики середнього розміру, а моркву – тоненькими напівкільцями.
Тепер миємо помідор. Видаляємо з нього плодоніжку і нарізаємо м’якоть на кубики середнього розміру. Помідор можна замінити на томатну пасту.
Далі м’ясо обвалюємо в пшеничному борошні і кладемо у розігріту з олією сковорідку. Смажимо стейки до появи золотавої скоринки з обох боків.
На наступному етапі знову розігріваємо сковорідку з рослинною олією і висипаємо сюди подрібнену цибулю. Смажимо до золотистості.
Тепер сюди додаємо подрібнені моркву, селеру, пропущений через прес часник, кубики помідорів, а також вино.
Тушкуємо масу до того часу, поки алкоголь не випарується. Буквально через 3-5 хвилин сюди додаємо бульйон або звичайну кип’ячену воду. Ми використовуємо заморожений м’ясний бульйон. Готуємо декілька хвилин.
У форму для випікання кладемо яловичі стейки та овочеву масу. Накриваємо все кришкою або фольгою. Ставимо страву у розігріту до 250 градусів духовку. Температуру зменшуємо до 170 градусів. Готуємо страву впродовж 3-3,5 год.
У цей час змішуємо між собою цедру лимону, подрібнені часник та петрушку.
Страва готова. Викладаємо м’ясо на гарнір і посипаємо його сумішшю петрушки, часнику та цедри. Смачного!
Качка
Перепілка
Сало
Яловичина
Стейки
Баранина
Кролик
Фарш
Вареники
Пельмені
Котлети
Млинці
Долма
Зрази
Голубці
Спеції
Бакалія
Яйце
Супутні товари
Охолоджені напівфабрикати
Ковбаски охолоджені
М’ясо мариноване
Рулети охолоджені
Бургери
Шашлик
Шаурма
Хот-Дог
Соуси власного виробництва
Напої
Ковбаси
Сири
Хамон
Заправки
Маринади
Качка
Сало
Стейки
Баранина
Кролик
Долма
М’ясо мариноване