Всі ми вже вміємо і багато разів готували свинину в різних спеціях, соєвому соусі, гірчиці, з додаванням часнику, імбиру, суміші перців і паприкою. Але завжди хочеться побалувати себе чимось новеньким, смачненьким, та на додачу ще б і не занадто калорійним. Що ж, спеціально для Вас ми підготували наш сьогоднішній рецепт: «Ошийок свинячий з айвою і м’ятою» для мультиварки. Адже ми хочемо готувати не тільки смачно, але і корисно. А що ще, крім мультиварки, збереже Вам таку кількість корисних для організму речовин!
Рецепт ошийка досить незвичайний, адже замість звичних для приготування м’яса інгредієнтів, ми будемо використовувати м’яту і айву. Але це дивно лише на перший погляд. Ці продукти чудово наповнюють м’ясо своїми ароматами, а айва ще й «прибирає» зайву жирність, притаманну свинячому ошейку. А який це ароматний фрукт! Ви просто собі не уявляєте. Ще стародавні греки оцінили його по достоїнству. Айва була обов’язковою стравою на святковому столі. А молодята повинні були скуштувати айву перед першою шлюбною ніччю. Ви вже заінтриговані? Тоді давайте приступимо до приготування свинячого ошийка з айвою і м’ятою в мультиварці.
Інгредієнти:
1 шт В еликого соковитого плода айви
1 пучок Свіжої м’яти
За смаком Суміш перців
1 чай. л. Паприки
1 чай. л. Перцю чилі
2 чай. л. оливкової Олії
Для форми Еластичний бинт
Інструкція:
В зручній ємності змішайте оливкова олія, сіль, суміш перців, паприку, перець чилі та, за бажанням, інші спеції для маринування м’яса.
Підготуйте до маринування свинячу шию. Промийте її, добре просушіть. Щоб спеції краще вбралися, на м’ясі не повинно залишатися зайвої вологи. Зробіть на м’ясі поперечні надрізи по всій довжині, не дорізуючи до протилежної сторони близько 1 сантиметри. М’ясо гарненько натріть спеціями з усіх боків, добираючись всередину надрізів.
Промийте листи м’яти та айву. Гілочки м’яти потрібно розібрати на окремі листочки, а айву порізати часточками, не очищаючи шкірки. Вставте м’яту і шматочки айви в прорізи свинячого ошийка, як це показано на фото.
Візьміть еластичний аптечний бинт, гарненько виперіть його перед використанням, щоб прибрати запах медикаментів. Якщо Ви цього не зробите, всі Ваші старання в приготуванні м’яса виявляться марними. Воно просто наситить аптечного запаху. В підготовлений бинт утрамбуйте нашу «фаршировану» айвою і м’ятою свинячу шию.
Дістаньте мультиварку. М’ясо покласти в рукав для запікання або пакет. Зав’яжіть кінці так, щоб вода не потрапила всередину пакета. Пакет помістіть у чашу мультиварки. Потім заповніть пристрій гарячою водою так, щоб м’ясо виявилося покрито водою.
Вибираємо програму «ГАСІННЯ» чи «ТОМЛІННЯ», час встановлюємо – 120 хвилин (або, як у нашій мультиварці – 2 години).
Викладіть м’ясо на тарілку, дайте йому трошки охолонути. Таке м’ясо можна їсти просто гарячим, не чекаючи, поки вона пробуде в холодильнику. Таке м’ясо слід нарізати товстими шматками. Виходить дуже смачно.