МЕКСИКАНСЬКА ЗАПІКАНКА З М’ЯСОМ, ГРИБАМИ ТА ОВОЧАМИ
Додати запіканці нових пряних ноток смаку вдасться за допомогою смажених грибів, сиру котія та соусу сальса. Класичний рецепт часто доповнюють і домашньою картоплею фрі. А якщо замінити м’ясний фарш відвареною чорною квасолею, страва підійде вегетаріанцям.
ІНГРЕДІЄНТИ
Фарш із яловичини | 500 г |
Овочева суміш «Мексиканська» | 400 г |
Шампіньйони ТМ «Рудь» | 250 г |
Сметана ТМ «Рудь», 21% | 3 ст. л. |
Цибуля ріпчаста | 1 шт. |
Часник | 2 зубчики |
Томатна паста | 2 ст. л. |
Кетчуп | 2 ст. л. |
Твердий сир | 150 г |
Рослинна олія | за потреби |
Сіль | за смаком |
Приправа тако | за смаком |
Каєнський перець | за смаком |
Мелена паприка | за смаком |
Свіжа кінза | 4 гілочки |
ПРИГОТУВАННЯ
1 Нарізаємо цибулю дрібними шматочками та обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. Додаємо м’ясний фарш та смажимо ще 5–7 хвилин.
2 Нарізані шампіньйони смажимо з часником на окремій пательні до готовності.
Етап № 3
З’єднуємо гриби з фаршем. Додаємо овочеву суміш «Мексиканську» та спеції. Перемішуємо з томатною пастою, сметаною та кетчупом. За потреби доливаємо 50 мл води. Тушкуємо під закритою кришкою ще 6–8 хвилин.
4 Змащуємо форму для випікання рослинною олією, викладаємо суміш грибів, овочів та м’яса й щедро посипаємо натертим сиром.
5 Розігріваємо духовку до 180 °C. Готуємо страву протягом 20 хвилин.
Ароматна мексиканська запіканка готова! Посипте свіжою зеленню та подавайте до столу.