Рецепти

МЕКСИКАНСЬКА ЗАПІКАНКА З М’ЯСОМ, ГРИБАМИ ТА ОВОЧАМИ

МЕКСИКАНСЬКА ЗАПІКАНКА З М’ЯСОМ, ГРИБАМИ ТА ОВОЧАМИ

Додати запіканці нових пряних ноток смаку вдасться за допомогою смажених грибів, сиру котія та соусу сальса. Класичний рецепт часто доповнюють і домашньою картоплею фрі. А якщо замінити м’ясний фарш відвареною чорною квасолею, страва підійде вегетаріанцям.

ІНГРЕДІЄНТИ

Фарш із яловичини 500 г
Овочева суміш «Мексиканська» 400 г
Шампіньйони ТМ «Рудь» 250 г
Сметана ТМ «Рудь», 21% 3 ст. л.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Часник 2 зубчики
Томатна паста 2 ст. л.
Кетчуп 2 ст. л.
Твердий сир 150 г
Рослинна олія за потреби
Сіль за смаком
Приправа тако за смаком
Каєнський перець за смаком
Мелена паприка за смаком
Свіжа кінза 4 гілочки

ПРИГОТУВАННЯ

 1 Нарізаємо цибулю дрібними шматочками та обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. Додаємо м’ясний фарш та смажимо ще 5–7 хвилин.

2 Нарізані шампіньйони смажимо з часником на окремій пательні до готовності.

Етап № 3

З’єднуємо гриби з фаршем. Додаємо овочеву суміш «Мексиканську» та спеції. Перемішуємо з томатною пастою, сметаною та кетчупом. За потреби доливаємо 50 мл води. Тушкуємо під закритою кришкою ще 6–8 хвилин.

4 Змащуємо форму для випікання рослинною олією, викладаємо суміш грибів, овочів та м’яса й щедро посипаємо натертим сиром.

 5 Розігріваємо духовку до 180 °C. Готуємо страву протягом 20 хвилин.

Ароматна мексиканська запіканка готова! Посипте свіжою зеленню та подавайте до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *