Рецепти

Ліниві голубці

Ліниві голубці – ситне, смачне і досить економне блюдо. Вони вважаються базовим атрибутом кожного святкового столу й недаремно. Господині хвалять це блюдо за його простоту в приготуванні та дешевизну. Тим більше практично всі полюбляють їсти голубці. У цьому рецепті представлений спрощений варіант, який під силу кожній людині, незалежно від кулінарних навичок. Вони утворюються дуже м’якими, а капуста на смак практично не відчувається.

Інгредієнти:

Фарш свинячий 0,5 кг.
Капуста білокачанна 1 шт.
Рис 100 г.
Помідори у власному соку 250 мл.
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Морква 2 шт.
Яйця 1 шт.
Пшеничне борошно 1 ст. л.
Томатна паста 2 ст. л.
Вода 2 стакана.
Часник 2 зубчика.
Сіль 1 ч. л.
Перець чорний мелений за смаком.
Цукор 1 ч. л.

Приготування:

Дрібно наріжте 250 г капусти з розрахунку на півкіло фаршу.

Викладіть капусту в каструлю, залийте окропом і залиште на 15-20 хвилин.

Промийте 100 г рису та відваріть до напівготовності, буквально 1 хвилину після кипіння.

Дрібно наріжте цибулю, а моркву натріть на тертці великої стороною.

Розігрійте пательню з рослинним маслом, обсмажте цибулю до прозорості. Додайте моркву і смажте ще 3 хвилини. Частину засмажкою відкладіть на окрему тарілку.

Додайте в сковороду 1 ст. л. борошна, влийте томатну пасту, воду, сік з помідорів і перемішайте. Протушкуйте ще 5 хвилин, додайте чайну ложку солі та цукру. Злийте воду з капусти та відіжміть, але залиште трохи вологи. Також зцідіть зайву воду з рису.

Змішайте капусту з фаршем, додайте одне яйце. Посоліть і поперчіть за смаком, а потім перемішайте. В кінці додайте готовий рис.

На дно форми викладаємо зажарку, яку відклали окремо. Змочіть руки водою і сформуйте кілька тефтель, а потім викладіть на деко. Зверху полийте підливкою, накрийте фольгою та відправте в духовку.

Всього запікайте голубці 30-45 хвилин. В кінці додайте подрібнений часник. При бажанні можна подавати зі сметаною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *