Холодець – одна з найулюбленіших страв на святковий стіл в Україні. Без м’ясного заливного не обходиться жодна урочистість, але і в будній день його також можна подати до столу. Ненависників холодцю так само багато, як і шанувальників. Багато людей не люблять цю страву за високу жирність. Приготувати заливне можна з дієтичного курячого м’яса. Калорійність курячого холодцю становить приблизно 120 калорій на 100 г, а смак нічим не поступається традиційному рецепту.
Холодець з куркою набагато менш жирний, ніж його свинячий аналог.
- Четверть– 1 кг.
- Часник – 5 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Спеції для курки – за смаком
- Сіль – за смаком
- Желатин швидкорозчинний – 1 ч. л.
- Петрушка – 1 пучок.
Четверть викласти у велику каструлю і залити водою, довести до кипіння. Перший бульйон злити, потім налити нову воду і ще раз довести до кипіння. Крупно нарізати цибулю, часник і моркву і додати до бульйону. Накрити кришкою і варити на маленькому вогні 3 години. За годину до готовності додати сіль і спеції.
Готовий бульйон процідити, витягнути м’ясо і овочі. Желатин розчинити в склянці теплої води на 5 хвилин і влити в бульйон. Коли куряче м’ясо повністю охолоне, відокремити його від кісточки і нарізати на шматочки. Моркву нарізати кружечками. Цибуля і часник вам не знадобляться. На дно форми для застигання викласти м’ясо, залити бульйоном і зверху викласти моркву і листя петрушки. Залишити холодець на ніч в холодильнику.