Рецепти

Курячі гомілки в сметанному соусі

Щось смачненьке на обід — це вони: курячі гомілки в сметанному соусі.

Завдяки тушкуванню в ароматній суміші сметани, гірчиці та спецій м’ясо виходить м’яким і дуже ніжним. Якщо ж додасте до маринаду трохи меду, карі та часник, отримаєте страву з багатим пряним смаком і красивою рум’яною шкіркою.

Курячі гомілки 8 шт.
Сметана  21% 250 г
Часник 2 зубчики
Лимон 1 шт.
Петрушка пучок
Гірчиця 1 ст. л.
Карі, куркума за смаком
Сіль, перець за смаком
Рослинна олія 20 г

 

ПРИГОТУВАННЯ

1. Миємо курячі гомілки, даємо зайвій рідині стекти. Викладаємо гомілки в глибоку ємність.

2. В окремій посудині готуємо соус. До сметани додаємо сік лимона, гірчицю, подрібнену петрушку, пропущений через прес часник, сіль і спеції: карі,

куркуму та перець. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

3. Заливаємо гомілки сметанним соусом, перемішуємо.

4. Форму для запікання змащуємо рослинною олією, викладаємо гомілки разом із соусом.

5. Розігріваємо духовку до 180 °C та запікаємо м’ясо протягом 50 хвилин — до золотистого кольору.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *