КУРЯЧІ ГОМІЛКИ З НАЧИНКОЮ У ЛИСТКОВОМУ ТІСТІ
Курячі гомілки в листковому тісті можна приготувати як на кістці, так і без неї. Гомілку без кістки можна нафарширувати начинкою. Таким чином вийде соковите оригінальне блюдо, яке підійде для повсякденного меню, а також стане прикрасою святкового столу.
ІНГРЕДІЄНТИ
Листкове тісто | 500 г |
Куряча гомілка | 5–6 шт. |
Твердий сир | 250 г |
Часник | 2–3 зубчики |
Сіль | за смаком |
Перець чорний мелений | за смаком |
Для начинки: | |
Твердий сир | 100 г |
Кріп | 1 пучок |
Помідор | 100 г |
Прованські трави | 0,5 ч. л. |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1 Ретельно миємо курячі гомілки та просушуємо їх за допомогою паперової серветки.
Акуратно витягуємо кістку з гомілки за допомогою гострого ножа. Для цього зрізаємо верхні та нижні жили, після — обережно відокремлюємо м’ясо й витягуємо кістку.
Етап № 2 Натираємо куряче м’ясо сіллю, перцем і подрібненим часником. Поки м’ясо маринується, готуємо начинку. Для цього потрібно натерти сир на дрібній тертці та дрібно нарізати кріп і помідор. Всі інгредієнти ретельно змішуємо й додаємо прованські трави.
Етап № 3 Твердий сир нарізаємо скибочками завтовшки до 3 мм і викладаємо між шкірою і м’ясом. Всередину гомілки відправляємо по 1 ст. л. начинки.
Етап № 4 Розкачуємо тісто до 3 мм і нарізаємо тонкими смужками близько 1–2 см.
Етап № 5 Кожну гомілку потрібно обернути по спіралі нарізаним тістом і викласти на змащене олією деко.
Запікаємо в розігрітій духовці 40 хвилин за температури 180 °C.
Гомілки можна натерти куркумою: це зробить страву ще ароматнішою