Рецепти

КУРКА В ЛИСТКОВОМУ ТІСТІ

КУРЯЧІ ГОМІЛКИ З НАЧИНКОЮ У ЛИСТКОВОМУ ТІСТІ

Курячі гомілки в листковому тісті можна приготувати як на кістці, так і без неї. Гомілку без кістки можна нафарширувати начинкою. Таким чином вийде соковите оригінальне блюдо, яке підійде для повсякденного меню, а також стане прикрасою святкового столу.

ІНГРЕДІЄНТИ

Листкове тісто 500 г
Куряча гомілка 5–6 шт.
Твердий сир 250 г
Часник 2–3 зубчики
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Для начинки:
Твердий сир 100 г
Кріп 1 пучок
Помідор 100 г
Прованські трави 0,5 ч. л.

ПРИГОТУВАННЯ

Етап Ретельно миємо курячі гомілки та просушуємо їх за допомогою паперової серветки.

Акуратно витягуємо кістку з гомілки за допомогою гострого ножа. Для цього зрізаємо верхні та нижні жили, після — обережно відокремлюємо м’ясо й витягуємо кістку.

Етап  № 2 Натираємо куряче м’ясо сіллю, перцем і подрібненим часником. Поки м’ясо маринується, готуємо начинку. Для цього потрібно натерти сир на дрібній тертці та дрібно нарізати кріп і помідор. Всі інгредієнти ретельно змішуємо й додаємо прованські трави.

Етап Твердий сир нарізаємо скибочками завтовшки до 3 мм і викладаємо між шкірою і м’ясом. Всередину гомілки відправляємо по 1 ст. л. начинки.

Етап Розкачуємо тісто до 3 мм і нарізаємо тонкими смужками близько 1–2 см.

Етап Кожну гомілку потрібно обернути по спіралі нарізаним тістом і викласти на змащене олією деко.

Запікаємо в розігрітій духовці 40 хвилин за температури 180 °C.

Гомілки можна натерти куркумою: це зробить страву ще ароматнішою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *