Українці здавна славляться як майстри з приготування ситних і смачних страв з м’яса. Однією з таких страв є крученики. Назва «крученики», швидше за все, пішла від слова «крутити». І невипадково, адже щоб приготувати цю страву, потрібно загорнути начинку в м’ясний стейк. Начинка може бути різною: гриби, чорнослив, сир, морква – все, що забажаєте!
КРУЧЕНИКИ С ГРИБАМИ
Українці здавна славляться як майстри з приготування ситних і смачних страв з м’яса. Однією з таких страв є крученики.
ІНГРЕДІЄНТИ
М’ясо для відбивних | 600-700 г |
Шампіньони різані Т | 500 г |
Цибуля | 1 шт. |
Твердий сир | 60 г |
Часник | 3-4 зубчики |
Сметана | 150 г |
Борошно | 1 ч. л. |
Масло | 20 г |
Рослинна олія | 2-3 ст. л. |
Сіль, перець | за смаком |
Зелень | 1 пучок |
ПРИГОТУВАННЯРобимо битки. Для початку нарізаємо стейк товщиною не більше 1,5 см. Відбиваємо м’ясо з обох сторін і приправляємо сіллю і перцем.
Для начинки потрібно нарізати цибулю та печериці невеликими шматочками. Обсмажити на сковороді у вершковому маслі спочатку цибулю, потім додати гриби і смажити до повного випаровування рідини. Щедро посипати подрібненим часником і зеленню. Охолодити.
Натертий сир змішати з грибами. Посолити і поперчити. На кожен шматок битка викласти начинку. Загорнути рулетиком і скріпити зубочисткою або ниткою, щоб крученик тримав форму при обсмажуванні. Смажити до рум’яної скоринки.
Після обсмажування крученики з грибами слід протушкувати 30 хвилин у бульйоні. За 10 хвилин до готовності змішати борошно і сметану і додати в бульйон з кручениками. Тушкувати 10 хвилин. На стіл подавати з гарніром і сметанним соусом.