Рецепти

КРУЧЕНИКИ — М’ЯСНІ РУЛЕТИКИ

Українці здавна славляться як майстри з приготування ситних і смачних страв з м’яса. Однією з таких страв є крученики. Назва «крученики», швидше за все, пішла від слова «крутити». І невипадково, адже щоб приготувати цю страву, потрібно загорнути начинку в м’ясний стейк. Начинка може бути різною: гриби, чорнослив, сир, морква – все, що забажаєте!

КРУЧЕНИКИ С ГРИБАМИ

Українці здавна славляться як майстри з приготування ситних і смачних страв з м’яса. Однією з таких страв є крученики.

ІНГРЕДІЄНТИ

М’ясо для відбивних 600-700 г
Шампіньони різані Т 500 г
Цибуля 1 шт.
Твердий сир 60 г
Часник 3-4 зубчики
Сметана 150 г
Борошно 1 ч. л.
Масло 20 г
Рослинна олія 2-3 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Зелень 1 пучок

ПРИГОТУВАННЯРобимо битки. Для початку нарізаємо стейк товщиною не більше 1,5 см. Відбиваємо м’ясо з обох сторін і приправляємо сіллю і перцем.

Для начинки потрібно нарізати цибулю та печериці невеликими шматочками. Обсмажити на сковороді у вершковому маслі спочатку цибулю, потім додати гриби і смажити до повного випаровування рідини. Щедро посипати подрібненим часником і зеленню. Охолодити.

Натертий сир змішати з грибами. Посолити і поперчити. На кожен шматок битка викласти начинку. Загорнути рулетиком і скріпити зубочисткою або ниткою, щоб крученик тримав форму при обсмажуванні. Смажити до рум’яної скоринки.

Після обсмажування крученики з грибами слід протушкувати 30 хвилин у бульйоні. За 10 хвилин до готовності змішати борошно і сметану і додати в бульйон з кручениками. Тушкувати 10 хвилин. На стіл подавати з гарніром і сметанним соусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *