Рецепти

Кролик з вершками

М’ясо кролика – одне з найбільш ніжних та дієтичних. Воно не має такої популярності, як, скажімо, курка чи свинина, та забувати про нього не варто. М’ясо кролика майже не містить жиру і холестерину, натомість має велику кількість білка, який засвоюється на 90%. Воно багате на вітаміни B6, B12, має велику кількість заліза і фосфору, що робить його дуже корисним для маленьких гурманів.

ЯК ПРИГОТУВАТИ КРОЛИКА З ВЕРШКАМИ
ІНГРЕДІЄНТИ
ПЕЧЕНЯ ІЗ КРОЛИКА З ВЕРШКАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Розігрійте духовку до 180 градусів. Тушку кролика помийте, обсушіть паперовими рушниками та порубайте на порційні шматочки. Очистіть 4 картоплини, 2 моркви, 1 цибулину і 2 зубчики часнику. Наріжте всі овочі великими шматками.

Розігрійте пательню з 1 ст. л. соняшникової олії та обсмажуйте овочі приблизно 5 хвилин на середньому вогні. Додайте сіль та перець до смаку і влийте 50 мл білого сухого вина. Зачекайте, поки вино випариться. Потім перекладіть овочі до каструлі з товстим дном або жаровні

М’ясо кролика посоліть і поперчіть, обсмажте в тій самій пательні, в якій готувалися овочі. Смажте до утворення красивої золотавої скоринки. Перекладіть шматочки м’яса до овочів.

Влийте до м’яса з овочами 50 мл вершків жирністю 20-30%. Якщо вершки не покривають м’ясо з овочами, додайте трохи води.

Накрийте каструлю чи жаровню кришкою та поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Можна готувати кролика і на плиті, в такому разі теж накрийте жаровню кришкою і тушкуйте на малому вогні протягом 1 години. Готову страву прикрасьте страву кількома гілочками петрушки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *