Страви з кролика є дуже смачними й одними із найлегших серед м’ясних.
Кроляче м’ясо – ніжне і дієтичне, чудово підходить для запікання і тушкування, прекрасно поєднується з овочами, різними спеціями та соусами.
Кролик у сметанно-часниковому соусі
- Кролик – 1 шт.
- Сметана – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Борошно – 4 ст.л.
- Масло вершкове – 100 г
- Лавровий лист – 2 шт.
- Суміш перців – 1 ч.л.
- Часник – 2-3 зубчики
- Сіль – за смаком
Обробити кролячу тушку на невеликі шматки. Помити та осушити її. Посолити, поперчити й перемішати
Цибулю дрібно нарізати. Часник розчавити в часничниці.
Кожен шматок кролика обваляти в борошні.
Розігріти сковороду й додати рослинну олію, викласти м’ясо. Обсмажувати м’ясо з усіх боків, до золотистої скоринки 5-7 хвилин. Смажене м’ясо скласти в казанок.
У сковороду викласти цибулю, обсмажити, помішуючи, до золотистого кольору 2-3 хвилини.
Вилити у сковороду приблизно 2 склянки холодної кип’яченої води, перемішати. Залити м’ясо. Тушкувати на повільному вогні до готовності 30-40 хвилин.
Покласти лавровий лист, сметану, налити ще трохи води, щоб соус повністю покривав м’ясо. Тушкувати 10 хвилин, на маленькому вогні. Потім додати часник, перемішати й залишити кролика в сметанному соусі настоятися 10-15 хвилин.
Подати кролика з гарніром з картопляного пюре, гречаної каші, макаронів й обов’язково полити сметанним соусом.