Рецепти

Кролик у сметанно-часниковому соусі

Страви з кролика є дуже смачними й одними із найлегших серед м’ясних.

Кроляче м’ясо – ніжне і дієтичне, чудово підходить для запікання і тушкування, прекрасно поєднується з овочами, різними спеціями та соусами.

Кролик у сметанно-часниковому соусі

  • Кролик – 1 шт.
  • Сметана – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Суміш перців – 1 ч.л.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль – за смаком

Обробити кролячу тушку на невеликі шматки. Помити та осушити її. Посолити, поперчити й перемішати

Цибулю дрібно нарізати. Часник розчавити в часничниці.

Кожен шматок кролика обваляти в борошні.

Розігріти сковороду й додати рослинну олію, викласти м’ясо. Обсмажувати м’ясо з усіх боків, до золотистої скоринки 5-7 хвилин. Смажене м’ясо скласти в казанок.

У сковороду викласти цибулю, обсмажити, помішуючи, до золотистого кольору 2-3 хвилини.

Вилити у сковороду приблизно 2 склянки холодної кип’яченої води, перемішати. Залити м’ясо. Тушкувати на повільному вогні до готовності 30-40 хвилин.

Покласти лавровий лист, сметану, налити ще трохи води, щоб соус повністю покривав м’ясо. Тушкувати 10 хвилин, на маленькому вогні. Потім додати часник, перемішати й залишити кролика в сметанному соусі настоятися 10-15 хвилин.

Подати кролика з гарніром з картопляного пюре, гречаної каші, макаронів й обов’язково полити сметанним соусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *