Рецепти

Кефірний маринад для шашлику

Який же відпочинок на природі без ароматного соковитого шашлику? Свіже повітря, магія вогнища, хороша компанія в поєднанні з неповторним смаком традиційної страви кавказької кухні створять приємну атмосферу і зроблять ваш відпочинок яскравим та незабутнім.

Ніхто достеменно не знає, кому вперше спало на думку приготувати шашлики. Відомо тільки, що смажили їх ще в V столітті кочівники з Євразії.

Одним з основних компонентів шашлику, окрім м’яса, вважається маринад. Саме він надає страві виняткового смаку й аромату, особливої ніжності.

Способів приготування маринаду для шашлику існує безліч. Якщо традиційні оцет та майонез — варіанти не для вас, спробуйте зробити шашлики з маринадом на основі кисломолочних продуктів, особливо популярним на Сході.

Кефірний маринад надає страві м’якості, пікантності. Йому часто віддають перевагу, коли збираються на природу з дітьми: кефір робить м’ясо ніжним, а приправи — не надто гострими.

КЕФІРНИЙ МАРИНАД ДЛЯ ШАШЛИКУ З КУРЯТИНИ

Обов’язковим атрибутом майже кожного свята або відпочинку на природі є шашлик.

ЛегкоОбід

ІНГРЕДІЄНТИ

Кефір  (або Ряжанка ) 1,5 склянки
Курячі стегна 1 кг
Чорний перець 0,5 ч. л.
Мелений мускатний горіх 0,5 ч. л.
Лимон 1/4
Карі 1/4 ч. л.
Часник 4 зубчики
Цибуля 4-5 шт.
Сіль за смаком

ПРИГОТУВАННЯПоділіть курячі стегенця на 5–6 приблизно однакових частин. М’ясо посоліть та полийте лимонним соком.

Тепер необхідно взяти часник, 2–3 цибулини та розмолоти їх у блендері. До суміші додайте кефір, карі, а також мелені горіхи і чорний перець. Добре перемішайте маринад.

Решту цибулі наріжте кільцями.

Нарізане м’ясо покладіть у подвійний мішечок та полийте кефірним маринадом. Зверху покладіть кільця цибулі та ретельно все перемішайте. Залиште маринуватися протягом 4–6 годин.

Нанизайте шматочки м’яса на шампури, чергуючи їх з цибулею.

Готуючи шашлики на жару, не забудьте 1–2 рази полити їх маринадом. Так вони вийдуть соковитими та збережуть приємні нотки доданих спецій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *