Рецепти

КАРТОПЛЯ В ГОРНЯТКАХ

Серед безлічі способів приготування картоплі, запікання у глиняних горщиках — один із найзручніших. До того ж страва виходить особливою: мліючи в духовці, вона рівномірно готується, а тому така картопля — смачна, ніжна, соковита, духмяна — ніби приготована в печі.

Картоплю для запікання в горщиках комбінують з різними компонентами: популярні варіанти приготування з м’ясом, грибами, баклажанами, ковбасками, сиром та іншими продуктами, що зроблять страву цікавішою і на смак, і на вигляд.

МОЛОДА КАРТОПЛЯ В ГОРЩИКАХ

Смачна, ніжна, соковита, духмяна картопля у глиняних горщиках

ІНГРЕДІЄНТИ

Картопля 1 кг
Вода 0,5 склянки
Подрібнена зелень окропу 1–2 ст. л.
Масло  1 ст. л.
Сіль за смаком

ПРИГОТУВАННЯЕтап №1 Очищену картоплю проварити п’ять хвилин у киплячій воді. Потім викласти у друшляк і дати обсохнути.

Етап №2 Горщики змастити маслом і викласти нарізану скибочками картоплю.

Етап №3 Коли вона підрум’яниться в сильно розігрітій духовці, горщики потрібно вийняти і влити в кожен трохи гарячої води. Залишити в духовці до випаровування рідини.

Етап №4 Перед подачею посипати кропом.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *