Серед безлічі способів приготування картоплі, запікання у глиняних горщиках — один із найзручніших. До того ж страва виходить особливою: мліючи в духовці, вона рівномірно готується, а тому така картопля — смачна, ніжна, соковита, духмяна — ніби приготована в печі.
Картоплю для запікання в горщиках комбінують з різними компонентами: популярні варіанти приготування з м’ясом, грибами, баклажанами, ковбасками, сиром та іншими продуктами, що зроблять страву цікавішою і на смак, і на вигляд.
МОЛОДА КАРТОПЛЯ В ГОРЩИКАХ
Смачна, ніжна, соковита, духмяна картопля у глиняних горщиках
ІНГРЕДІЄНТИ
Картопля | 1 кг |
Вода | 0,5 склянки |
Подрібнена зелень окропу | 1–2 ст. л. |
Масло | 1 ст. л. |
Сіль | за смаком |
ПРИГОТУВАННЯЕтап №1 Очищену картоплю проварити п’ять хвилин у киплячій воді. Потім викласти у друшляк і дати обсохнути.
Етап №2 Горщики змастити маслом і викласти нарізану скибочками картоплю.
Етап №3 Коли вона підрум’яниться в сильно розігрітій духовці, горщики потрібно вийняти і влити в кожен трохи гарячої води. Залишити в духовці до випаровування рідини.
Етап №4 Перед подачею посипати кропом.