Рецепти

Каре ягняти з гірчичним соусом

Каре ягняти з гірчичним соусом – це блюдо, яке користується особливою популярністю в західній Європі. Кулінарні традиції Франції та Італії просто немислимі без цього приголомшливого прикраси столу. Каре ягняти чудово поєднується з приготованими на пару або з припущеними овочами: молодими лопатками зеленого горошку, брокколі і морквою.

Інгредієнти для приготування каре ягняти з гірчичним соусом:

  1. Каре ягняти — 400 грам
  2. Помідори  (середнього розміру) — 2 штуки
  3. Стручковий горошок — 60 г
  4. Лимон — 1 зубчик
  5. Часник — 2 зубчики
  6. Розмарин — 2 гілочки
  7. Оливкова олія —4 столові ложки
Для приготування соусу:
  1. Курячий бульйон — 100 грам
  2. Ріпчасту цибулю — 1/2 штуки
  3. Вершки 33% — 100 грам
  4. Вино біле сухе — 50 грам
  5. Перець горошком — 1 чайна ложка
  6. Лавровий лист — 2 листка
  7. Зернова гірчиця — 3 столових ложки
  8. Оливкова олія — 2 столові ложки

Приготування каре ягняти з гірчичним соусом.

 

Очистіть від лушпиння цибулю і промийте під холодною водою. Поріжте його на середнього або дрібного розміру кубики, потім змішайте з чорним перцем горошком і лавровим листом. Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте оливкової олії і обсмажте цибулю зі спеціями до появи золотистого рум’янцю. Додайте  біле вино, зменшіть вогонь  і готуйте до тих пір, поки не випарується половина рідини. Потім вливайте курячий бульйон і також випаровуйте до половини. Після цього додайте вершки, доведіть весь вміст сковороди до кипіння. Випаровуйте до загустіння соусу. Готовий і злегка остиглий соус процідіть, і  додавайте зернову гірчицю, потім сіль за смаком.

Очистіть від лушпиння і порубаєте зубчики часнику, змішайте з розмарином і оливковою олією. Потім каре ягняти добре промийте під струменем проточної холодної води.  Посоліть і  поперчіть за смаком. Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте оливкову олію зі спеціями і обсмажте каре  з двох боків до утворення рум’яної скоринки.

Духовку розігрійте до 200 градусів, обсмажене каре ягняти покладіть на деко, змащене рослинним маслом, зверху покладіть подрібнений часник і розмарин. Кісточки ребер акуратно загорніть у фольгу, щоб вони не згоріли. Запікайте близько  5-7 хвилин до повної готовності.
Сучковий горошок на кілька секунд опустіть в підсолений окріп. Після цього розріжте його на соломки, помідори розріжте на  кружечки. До горошку додайте солі і чорного меленого перцю по своєму смаку. Заправте його оливковою олією і додайте трохи лимонного соку. На сервірувальне блюдо або тарілку красиво викладайте кружечки помідор, потім горошок і запечене каре ягняти. Зверху полийте готовим гірчичним соусом. До столу краще всього подавати страву в гарячому вигляді. На гарнір можете приготувати смажену або відварну картоплю, рис або салат зі свіжих овочів.Приємного Вам апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *