Каре ягняти з гірчичним соусом – це блюдо, яке користується особливою популярністю в західній Європі. Кулінарні традиції Франції та Італії просто немислимі без цього приголомшливого прикраси столу. Каре ягняти чудово поєднується з приготованими на пару або з припущеними овочами: молодими лопатками зеленого горошку, брокколі і морквою.
Інгредієнти для приготування каре ягняти з гірчичним соусом:
Приготування каре ягняти з гірчичним соусом.
Очистіть від лушпиння цибулю і промийте під холодною водою. Поріжте його на середнього або дрібного розміру кубики, потім змішайте з чорним перцем горошком і лавровим листом. Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте оливкової олії і обсмажте цибулю зі спеціями до появи золотистого рум’янцю. Додайте біле вино, зменшіть вогонь і готуйте до тих пір, поки не випарується половина рідини. Потім вливайте курячий бульйон і також випаровуйте до половини. Після цього додайте вершки, доведіть весь вміст сковороди до кипіння. Випаровуйте до загустіння соусу. Готовий і злегка остиглий соус процідіть, і додавайте зернову гірчицю, потім сіль за смаком.
Очистіть від лушпиння і порубаєте зубчики часнику, змішайте з розмарином і оливковою олією. Потім каре ягняти добре промийте під струменем проточної холодної води. Посоліть і поперчіть за смаком. Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте оливкову олію зі спеціями і обсмажте каре з двох боків до утворення рум’яної скоринки.