Рецепти

Як правильно приготувати стейк

Правильний стейк готують із м’яса молодих бичків віком до 2-х років. Для стейку вибирають шматки м’яса товщиною 2,5-5 см, при цьому м’ясо нарізають у поперечному напрямку для найкращого прожарювання. М’ясо для стейку не відбивають, також не потрібно використовувати маринади. Смажити стейк потрібно не більше 15 хвилин, інакше м’ясо буде сухим і жорстким.

Інгредієнти

Телятина
Гранульований часник1/4 ч. л.
Гранульована цибуля1/4 ч. л.
Перець чилі мелений1/4 ч. л.
Паприка мелена1/4 ч. л.
Зіра1/4 ч. л.
Сіль1/2 ч. л.

Приготування:

1 Перед тим, як готувати стейк, з нього слід видалити зайву вологу. Обтираємо м’ясо паперовим рушником.
2 Зайвий жир також треба видалити. Якщо цього не зробити, можуть бути спалахи полум’я під час смаження на жару.
3 Далі готуємо пряну суміш, аби додати стейку пікантності. Просто змішуємо вищезазначені прянощі. Якщо готуєте на природі, пряну суміш використовувати набагато зручніше, ніж маринад.
4 Обсипаємо і втираємо готову суміш у м’ясо з обох боків. Тепер залишаємо на 20-30 хвилин, щоби стейк просочився прянощами.
5 Для ідеального просмажування стейка гриль має бути розігрітий до 250°С. Викладаємо м’ясо на сильний прямий жар. Перший бік смажимо 4 хвилини до апетитної скориночки, другий бік може приготуватися швидше, тому перевіряємо через 3 хвилини. У разі необхідності стейк можна іще потримати на грилі.
6 Після того, як прибрали стейк із гриля, його слід накрити фольгою. Так температура від гарячої скоринки піде в середину шматка і м’ясо доготується.
7 Готову страву можна подавати з різними свіжими овочами, салатом, спаржею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *