Качка по-пекінськи – знаменита азіатська страва. Цікаво, що її можна досить легко приготувати самостійно, використовуючи прості продукти. У цьому матеріалі ми крок за кроком розповімо вам, як зробити качку по-пекінськи вдома своїми руками всього за 1 годину.
Отже, для приготування качки вам знадобляться наступні інгредієнти:
качка випотрошена (1 шт.),
вода (1 л),
корінь імбиру свіжий (приблизно 4 см),
мед (3 ст. л.),
соєвий соус (50 мл),
рисовий оцет (60 мл),
бадьян (2 шт.), перець (1 ч. л.).
Всі інгредієнти для маринаду потрібно змішати в невеликій ємності і довести до кипіння. Потім варити приблизно 2 хвилини, перемішати і зняти з плити.
Тепер потрібно помістити качку на решітку, ретельно полити її маринадом спочатку з одного боку, потім перевернути і гарненько полити з іншого.
Бажано дати маринаду трохи висохнути, щоб скоринка вийшла більш хрусткою.
Покласти качку на решітку, знизу поставити деко, так як з птиці в процесі приготування буде капати сік.
Відправити качку в духовку на 45 хвилин при температурі 200 градусів.
Після закінчення приготування блюдо потрібно залишити в духовці на 15 хвилин. Потім нарізати на порції і подавати до столу.