Рецепти

Качка по-пекінськи

Качка по-пекінськи – знаменита азіатська страва. Цікаво, що її можна досить легко приготувати самостійно, використовуючи прості продукти. У цьому матеріалі ми крок за кроком розповімо вам, як зробити качку по-пекінськи вдома своїми руками всього за 1 годину.

Отже, для приготування качки вам знадобляться наступні інгредієнти:

качка випотрошена (1 шт.),

вода (1 л),

корінь імбиру свіжий (приблизно 4 см),

мед (3 ст. л.),

соєвий соус (50 мл),

рисовий оцет (60 мл),

бадьян (2 шт.), перець (1 ч. л.).

 Всі інгредієнти для маринаду потрібно змішати в невеликій ємності і довести до кипіння. Потім варити приблизно 2 хвилини, перемішати і зняти з плити.

Тепер потрібно помістити качку на решітку, ретельно полити її маринадом спочатку з одного боку, потім перевернути і гарненько полити з іншого.

Бажано дати маринаду трохи висохнути, щоб скоринка вийшла більш хрусткою.

Покласти качку на решітку, знизу поставити деко, так як з птиці в процесі приготування буде капати сік.

Відправити качку в духовку на 45 хвилин при температурі 200 градусів.

Після закінчення приготування блюдо потрібно залишити в духовці на 15 хвилин. Потім нарізати на порції і подавати до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *