Індича гомілка – ідеальний варіант для святкового столу. А найголовніше, що готувати її дуже просто – всього лише обсмажуємо і допікаємо в духовці. Щоб підкреслити смак м’яса, найкраще використовувати ягідний соус – ідеальним рішенням стане соус із журавлини. Я рекомендую цей рецепт для вашого новорічного чи різдвяного столу, хоча можна прикрасити і просто недільний обід.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ІНДИЧУ ГОМІЛКУ З СОУСОМ ІЗ ЖУРАВЛИНИ
ІНГРЕДІЄНТИ
ІНДИЧКА З СОУСОМ ІЗ ЖУРАВЛИНИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
Розігрійте духовку до 180 градусів. Індичу гомілку (1 шт.) натріть сіллю і перцем та обсмажте на пательні з рослинною олією і гілочкою розмарину з усіх боків до золотистої скоринки. Потім поставте в духовку на 30-40 хвилин (в залежності від розміру ніжки).
Приготуйте соус з журавлини. У невеликій каструлі з’єднайте журавлину (150 г), цукор (50 г) і спеції: 1 паличку кориці та зірочку бадьяна. Доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 10 хвилин. Потім перетріть соус через сито. Якщо соус виходить дуже рідким, ще трохи його випаріть.
Подавайте індичу гомілку з соусом із журавлини. Ідеальним гарніром до гомілки стане картопля, запечена в духовці з розмарином.