Рецепти

Гостра яловичина по-китайськи

Я готую це м’ясо в китайському стилі так, що мені не соромно запропонувати його великої компанії своїх гостей, так як поки вони сидять у вітальні та їх розважає чоловік, я встигаю приготувати це чудове блюдо. Навіть, незважаючи на те, що, здається, що воно готується довго і важко, я нічого складного в його приготуванні не бачу, а для мене головне, щоб завжди під рукою була моя сковорода з товстим дном і всі необхідні інгредієнти

Інгредієнти для приготування гострої яловичини по-китайськи:

  1. Яловичина — 800 г
  2. Свіжий імбир — 2 ч. ложечки
  3. Зелений лук — білий стебло
  4. Ріпчасту цибулю — 1 цибулина
  5. Солодкий болгарський перець (зелений) — 2 шт.
  6. Часник    4 зубчики
  7. Гриби печериці — 4 шт. (середнього розміру)
  8. Соняшникова олія — 4 ч. ложечки

Для маринаду потрібно:

  1. Соєвий соус — 150 мл
  2. Бальзамік — 2 ч. ложечки
  3. Цукровий пісок — 1 ч. ложечка
  4. Вода — 200 мл
  5. Кукурудзяний крохмаль — 2 ч. ложечки

Приготування гострої яловичини по-китайськи.

В окремий посуд виливаємо воду і потроху висипаємо туди крохмаль, акуратно розмішуємо, щоб не утворювалися грудочки.

 

Після цього додаємо туди ж соєвий соус, бальзамік, додаємо цукровий пісок і 2 чайних ложки соняшникової олії. Все ретельно перемішуємо.

 

Яловиче м’ясо промиваємо в проточній воді і вирізаємо всі зайві шматочки, типу дрібних кісточок і білих плівок.

 

Нарізаємо м’ясо на тонкі смужки товщиною в палець, відправляємо в посуд до маринаду і залишаємо на 20-30 хвилин.

 

У сковороду наливаємо олію і розігріваємо на сильному вогні. Часник очищаємо і промиваємо в холодній воді, дрібно нарізаємо, відправляємо на сковороду.

 

На дрібній тертці натираємо імбир і відправляємо слідом за часником. Зелена цибуля промиваємо і дрібно нарізаємо, теж викладаємо на сковороду для прожарювання. Все перемішуємо і смажимо до рум’яної скоринки. Знімаємо з вогню і перекладаємо в окрему тарілочку.

 

У це ж масло викладаємо яловиче м’ясо, яке вже добре добре просочилося, обсмажуємо до появи золотистої скоринки. Постійно перемішуємо. М’ясо теж прибираємо в бік.

 

Доливаємо соняшникова олія, нагріваємо його в сковороду викладаємо печериці і білий цибулю півкільцями, туди ж відправляємо нарізаний на скибочки болгарський перець.
Злегка обсмажуємо.

 

Додаємо на сковороду обсмажений часник, імбир і зелений лук, який заздалегідь відклали, заливаємо все маринадом від м’яса і тушкуємо ще 3-5 хвилин. Відразу ж після цього додаємо м’ясо, ще пару хвилин тушкуємо, вимикаємо вогонь і залишаємо під кришкою 5-10 хвилин, щоб все добре просочилося.

 

Блюдо готове до вживання, будемо подавати гарячим. Я готувала цю страву без солі, якщо ви помітили, воно виходить дуже поживним і ароматним. Якщо у вас є бажання, то ставте трохи солі, гірше не буде. Хоча і так воно виходить дуже смачним, а соєвий соус, входить до складу страви, надає солонуватий смак. Експериментуйте і підберіть варіант, найбільш кращий для вас!

Приємного Вам апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *