Я готую це м’ясо в китайському стилі так, що мені не соромно запропонувати його великої компанії своїх гостей, так як поки вони сидять у вітальні та їх розважає чоловік, я встигаю приготувати це чудове блюдо. Навіть, незважаючи на те, що, здається, що воно готується довго і важко, я нічого складного в його приготуванні не бачу, а для мене головне, щоб завжди під рукою була моя сковорода з товстим дном і всі необхідні інгредієнти
Інгредієнти для приготування гострої яловичини по-китайськи:
Приготування гострої яловичини по-китайськи.
В окремий посуд виливаємо воду і потроху висипаємо туди крохмаль, акуратно розмішуємо, щоб не утворювалися грудочки.
Після цього додаємо туди ж соєвий соус, бальзамік, додаємо цукровий пісок і 2 чайних ложки соняшникової олії. Все ретельно перемішуємо.
Яловиче м’ясо промиваємо в проточній воді і вирізаємо всі зайві шматочки, типу дрібних кісточок і білих плівок.
Нарізаємо м’ясо на тонкі смужки товщиною в палець, відправляємо в посуд до маринаду і залишаємо на 20-30 хвилин.
У сковороду наливаємо олію і розігріваємо на сильному вогні. Часник очищаємо і промиваємо в холодній воді, дрібно нарізаємо, відправляємо на сковороду.
На дрібній тертці натираємо імбир і відправляємо слідом за часником. Зелена цибуля промиваємо і дрібно нарізаємо, теж викладаємо на сковороду для прожарювання. Все перемішуємо і смажимо до рум’яної скоринки. Знімаємо з вогню і перекладаємо в окрему тарілочку.
У це ж масло викладаємо яловиче м’ясо, яке вже добре добре просочилося, обсмажуємо до появи золотистої скоринки. Постійно перемішуємо. М’ясо теж прибираємо в бік.
Доливаємо соняшникова олія, нагріваємо його в сковороду викладаємо печериці і білий цибулю півкільцями, туди ж відправляємо нарізаний на скибочки болгарський перець.
Злегка обсмажуємо.
Додаємо на сковороду обсмажений часник, імбир і зелений лук, який заздалегідь відклали, заливаємо все маринадом від м’яса і тушкуємо ще 3-5 хвилин. Відразу ж після цього додаємо м’ясо, ще пару хвилин тушкуємо, вимикаємо вогонь і залишаємо під кришкою 5-10 хвилин, щоб все добре просочилося.
Блюдо готове до вживання, будемо подавати гарячим. Я готувала цю страву без солі, якщо ви помітили, воно виходить дуже поживним і ароматним. Якщо у вас є бажання, то ставте трохи солі, гірше не буде. Хоча і так воно виходить дуже смачним, а соєвий соус, входить до складу страви, надає солонуватий смак. Експериментуйте і підберіть варіант, найбільш кращий для вас!
Приємного Вам апетиту!
Качка
Перепілка
Сало
Яловичина
Стейки
Баранина
Кролик
Фарш
Вареники
Пельмені
Котлети
Млинці
Долма
Зрази
Голубці
Спеції
Бакалія
Яйце
Супутні товари
Охолоджені напівфабрикати
Ковбаски охолоджені
М’ясо мариноване
Рулети охолоджені
Бургери
Шашлик
Шаурма
Хот-Дог
Соуси власного виробництва
Напої
Ковбаси
Сири
Хамон
Заправки
Маринади
Качка
Сало
Стейки
Баранина
Кролик
Долма
М’ясо мариноване