Рецепти

Фаршировані перці з фаршем та рисом

Фаршировані перці з фаршем і рисом подобаються всім рідних. Проста домашня їжа виходить дивовижно апетитною. Її хочеться їсти без зупинки. У тому, що будуть просити добавки, я більш ніж впевнена, тому намагаюся приготувати їжу про запас. Зайві заготовки зберігаю в морозильнику і дістаю в міру потреби.

Інгредієнти:

Фарш індички – 300 гр.
Морква – 1 шт.
Болгарський перець – 4 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 4 зубчики.
Олія – 2 ст.л.
Сир сулугуні – 50 гр.
Рис – 100 гр.
Сметана – 8 ч.л.
Сіль – за смаком.
Спеції для курки – за смаком.
Спеції для шашлику – за смаком.
Каррі – за смаком.
Хмелі-сунелі – за смаком.
Лимонний перець – за смаком.
Зелень – для прикраси.
Процес приготування:

Приготування:

Зберіть улюблені спеції. У мене каррі, лимонний перець, хмелі-сунелі, спеції для шашлику і курки. Ви вибирайте свої улюблені приправи.

 

Фарш індички об’єднайте з рисом і подрібненими овочами – нарізаним цибулею, натертою на дрібній терці морквиною і рубаним часником. Посоліть, приправте спеціями, перерахованими в списку вище. Ретельно розмішайте. Якщо начинка виходить щільною, влийте трохи води.

 

Яскравий перець, у мене жовтий і червоний, промийте і просушіть. Розріжте вздовж і видаліть серцевину з перегородками і насінням.

 

Перець нафаршируйте приготовленої ароматної начинкою. Побризкайте маслом для соковитості. Використовуйте будь-яку олію без запаху.

 

Форму помістіть на деко. Промажте верх перців сметаною ( можна використовувати майонез або суміш сметани і майонезу ) і щедро посипте натертим на терці сиром.

 

Готуйте при 200 градусах приблизно 50 хвилин. Щоб сир не підгорів, можна прикрити фольгою. Яскраві соковиті перці перекладіть в посуд для подачі, присипте подрібненою зеленню і насолоджуйтеся смачним святковою вечерею.

 

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *