Картопля з’явилася в Європі не так вже й давно, в XVI столітті. Вона чудово прижилася і через деякий час стала для населення другим хлібом. Скільки ж смачних страв було придумано з картоплі! Взяти хоча б деруни. Перший рецепт їхнього приготування належить німецькій кухні й був вигаданий у ХІХ столітті.
Способів приготування дерунів можна перерахувати багато. Ми зібрали для вас смачні рецепти картопляних дерунів.
ДЕРУНИ З ГРИБАМИ І М’ЯСОМ
ІНГРЕДІЄНТИ
Картопля | 7 шт. |
Цибуля | 1 шт. |
Часник | 1 головка |
М’ясний фарш | 250 г |
Борошно | 3 ст. л. |
Сіль, перець | за смаком |
Шампіньйони | 100 г |
ПРИГОТУВАННЯНатираємо картоплю і цибулю на дрібній тертці. Додаємо борошно, сіль, перець за смаком і ретельно перемішуємо. Фарш солимо, перчимо, можна додати часник. Подрібнюємо гриби і також додаємо у м’ясний фарш.
На розігріту сковороду столовою ложкою викладаємо деруни. Поверх кладемо фарш і накриваємо картопляною масою. Подібну процедуру робимо з кожним деруном. Обсмажуємо з кожного боку до рум’яної скоринки. Подавати на стіл гарячими.