Медальйон – це соковитий і ароматний стейк зі свинячої вирізки.
Медальйоном в кулінарії називають стейк філе-міньйон з яловичої або свинячої вирізки. М’ясні медальйони дуже ніжні і соковиті, прекрасно поєднуються з різними соусами і гарнірами. Щоб страва була максимально смачною, рекомендується використовувати свіже м’ясо найкращої якості і сковороду-гриль.
Медальйони зі свинини на сковороді
- Свиняча вирізка – 700 г.
- Часник – 3 зубч.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Сіль, мелений перець за смаком.
Вирізку промити і видалити всі плівки. Вирізку розрізати поперек волокон шматочками довжиною 5 см. Поставити медальйони розрізаною стороною вгору і приплюснути. Зубчики часнику очистити і нарізати на 3 частини. Обсмажити на сковороді на рослинній олії на сильному вогні. Часник повинен віддати олії свій аромат.
Прибрати часник і викласти в гарячу олію медальйони. Смажити 4 хвилини без кришки з одного боку. Перевернути, посолити і поперчити, смажити медальйони ще 4 хвилини. Вимкнути вогонь і накрити сковороду кришкою, залишити м’ясо на 10 хвилин. Щоб перевірити готовність м’яса, розріжте один з медальйонів. Свинина повинна бути однорідного кольору.