Тушка курчати Тапака
Курча тапака – це апетитна, соковита страва із золотистою скоринкою. Приготувати його можна на сімейну вечерю або навіть для святкового столу. М’ясо виходить напрочуд ніжним і соковитим. Результат обов’язково порадує вас та ваших близьких.
Інгредієнти
Приготування
Тушку курчати вагою 700-800 гпомити та витерти паперовим рушником. Видалити нутрощі.
Розрізати курча вздовж грудки на розкрити як книжку
Трішки відбити, щоб курча стало більш пласкої форми
Натерти курча спеціями (сіль, чорний мелений перець, сушений часник, паприка) та залишити на декілька годин, щоб промаринувалась (краще на ніч)
Розтопити у сковороді вершкове масло, викласти курча (розрізом догори), накрити тарілкою та зверху поставити прес (в мене – каструля з водою). Смажити на середньому вогні 15-20 хвилин (залежить від розміру курчати та плити)
Перевернути курча і смажити аналогічно під пресом з іншого боку. Готовність перевіряти зубочисткою – при проколюванні має виділятися прозорий сік (без крові), а м’ясо відділятися від кістки
Готове курча злегка присипати зеленню.
Смачного!